Hanya sekadar luahan Si Penulis...

Tutorial Letak Lagu Macam nisa..

Assalamualaikum

hikhik..ni 1st time nisa buat tutorial.
kiki...excited bebeh..
k ar nisa just nak tutorial letak lagu je...
yang macam Die ade navbar then ade lagu dalam die..
okay nak start...

Macam biase ..

Log in>Layout>add Gadget>Html Java script :
then Paste Code kat bawah ni:

<div style="position:absolute; bottom:0px; left: 0px; width:15%;height:7%;-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
border:4px solid#B8CDFF;; border-radius:15px; position:fixed; padding:3px; background:#FFFFFF; color:#000000; font-size:11px;"><span style="font-weight:bold;"><u>tajuk lagu</u></span>
<center><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="150" height="20">
    <param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" />
    <param name="bgcolor" value="#FFFFFF" />
    <param name="FlashVars" value="mp3=http://media.irondj.net/mix/file/25141/Randy_Pangalila_-_Takkan_Terpisah.mp3&amp;autoplay=1&amp;bgcolor=B8CDFF&amp;loadingcolor=B8CDFF&amp;buttoncolor=B8CDFF&amp;slidercolor=B8CDFF" />
</object><center></center></center></div>

okay korang boleh edit ikot suke korang:

Hijau : posisi navbar berlagu..cth : left boleh tukar kepada right 
                                                   bottom boleh tukar kepada top (ikot kesesuaian blog)

Pink : Korang bole tukar warne BORDER ikot warne kesukaan korang code colour boleh ambil kat SINI...

Merah : korang boleh ambil link lagu kat SINI ..
            type je lagu korang suka kat kotak search then...pilih lagu ..

kemudian die akan keluar sebegini...
click image untuk tumbesaran..

scroll ke bawah...korang akan jumpe kotak Code untuk lagu yang korang pilih..
so...korang ikot gambar kat bawah ni hah...

click untuk tumbesaran..
Selepas korang jumpe Link Lagu...Pastikan korang "copy link" sehingga Menemui Noktah a.k.a fullstop.. 
Cth : http://media.irondj.net/mix/file/25141/Randy_Pangalila_-_Takkan_Terpisah .
okay..

Kemudian Pastekan Ke ruangan Link Lagu yang berwarna Merah..
Korang jugak bole letak name lagu..ikut suke okay...^_^

Biru : Korang bole tuka ikot colour korang suke...Code colour bole ambil kat SINI ..
         korang click colour then...kluar code bagi colour tersebut...

Kemudian Save..Kalau tak Jadi Tanye k..
Ni pon 1st time buat tuto... ngee~~ Selamat mencuba...!!


Thanks..for reading..

No comments:

♥♥..Cherry Blossom..♥♥ © 2011-2015 . All Right Reserved by Khairun Nisa